Nyt ”Dansk produceret”-logo til tryksager

12/9 2020

Køge Kopi Center A/S og JT-gruppen/postline AS har det til fælles, at de leverer hurtigt direkte fra deres produktionsadresser i Danmark.

– Vi er mange grafiske leverandører, som har ansatte og det store set-up, netop til opgaver fra danske virksomheder og private til det danske marked. Og lige nu er det vigtigere end nogensinde at tænke ”Produceret i Danmark til Danmark”, fortæller Henrik Lund Sørensen fra JT-gruppen.

Og Lars Pedersen fra Køge Kopicenter fortsætter: – Det har aldrig været vigtigere end nu, at tænke i danske arbejdspladser, i miljø og den grafiske branche i Danmark. Derfor anbefaler vi, at kunder, der køber grafisk produktion, tænker på hvor og hvem, der egentlig er producent. Fordi varen bestilles i Danmark, er det ikke sikkert, at den også produceres her i landet.

– Mange danske trykkerier får produceret i det østlige eller sydlige Europa. Det mener vi er helt forkert, og det ødelægger det danske marked, og det skaber ekstra transport og skader dermed miljøet, fortæller Henrik Lund Sørensen.

Med den frustration i bagagen gik de to i tænkeboks for at se om de kunne gøre noget for at synliggøre problemet og måske også afhjælpe det. Det er blevet til et fællesskab – i første omgang med de to virksomheder – der vil synliggøre at deres produkter både er bestilt og produceret i Danmark.

Henrik Lund Sørensen og Lars Pedersen inviterer gerne andre grafiske virksomheder, der producerer i Danmark til at blive en del af netværket:

Produceret i Danmark til Danmark.